مطالب

كنگره بين المللي معماري و شهرسازي معاصر پيشرو در كشورهاي اسلامي

Call for Paper Fa Last Ed

کنگره بین المللی معماری و شهرسازی معاصر پیشرو در کشورهای اسلامی در دانشگاه فردوسی مشهد

بناها، شهرها و اصول حاكم بر ساخت آنها در قالب علم معماری و شهرسازي نمود بارزترين و ملموس ترين جلوه فرهنگ و تمدن بشري مي باشند. از آنجايي كه انفكاك علوم از بستر عقلي و تمدني كه در آن نمون يافته اند امكان ناپذير است، بنابراين علومي كه در هر تمدني بوجود آمده و رواج مي يابند با اصول فکری، عقلی، عقیدتی و نظريات كلي آن تمدن نسبت به عالم، ربطي تام و تمام و انفصال ناپذير دارد. ساخت بناها و شهر و اصول مرتبط با آن نيز از اين قاعده مستثني نيستند و بناهای و شهرهای اسلامي به منزله انعكاس ارزش هاي اسلامي است كه گذشته از تمام گوناگوني­ هاي متاثر ازعوامل طبيعي، غرق در ايماني واحد است و ظرفي براي زندگي و حصول به حقیقت الهی. ساخت و ساز به سبک اسلامی ضمن اینکه رعایت برخی اصول را در بر می‌گیرد، بنا به مقتضیات انسان و محیط تغییر می‌کند و متحول می‌شود. درشهرسازی اسلامی، شهر بر شهروند مقدم نیست، چرا که با وجود شهروند مسلمان است که شهر اسلامی شکل می‌گیرد.

از این رو در راستاي احياي فرهنگ معماري اصيل اسلامی كه امروزه به عنوان حلقه مفقوده در نظام معماری و شهرسازي جايگاه ويژه آن محسوس بوده و عواقب عدم توجه به آن، پيامدهاي ناگواري ازجمله مصرف بيش از حد انرژي (اصراف)، آلودگي هاي زيست محيطي (بی اهمیتی به طبیعت)، از بين رفتن حريم خصوصي (محرمیت)، آپارتمان نشيني (عدم رعایت سبک زندگی اسلامی) و دارد،

دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه فردوسی با همکاری دانشگاه پلی تکنیک میلان ایتالیا و همدلي جامعه دانشگاهي و نهاد هاي مرتبط داخلی و بین المللی در این امر اقدام به برگزاري کنگره بین المللی “معماری و شهرسازی معاصر پیشرو در کشورهای اسلامی “در راستاي تحقق اهداف فوق در تاریخ 19 و 20 اردیبهشت ماه 1397 نموده است ، لذا از کليه اساتيد دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشي و علاقه‌مندان دعوت می‌شود تا خلاصه مقالات خود را به زبان فارسي و انگليسي از طريق سامانه همايش (http://www.aciau.ir) ارسال فرمايند.

محورهای همايش:

1-      بافت های دارای ارزش و نحوه مواجهه با آنها در کشورهای اسلامی

2-      بلند مرتبه سازی و چالش های آن در کشورهای اسلامی

3-      حاشیه نشینی و چالش های پیش روی آن در کشورهای اسلامی

4-      نقش و جایگاه فناوری های نوین در معماری و شهرسازی معاصر کشورهای اسلامی

5-      میراث طبیعی، گردشگری و منظر فرهنگی در کشورهای اسلامی

6-      انعکاس معماری و شهرسازی گذشته در شکل گیری معماری و شهرسازی معاصر

7-      معماری معاصر اسلامی پیشرو - از مفهوم تا اجرا

8-      آموزش معماری و شهرسازی در کشورهای اسلامی

آدرس دبیرخانه همایش : مشهد، میدان آزادی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده معماری و شهرسازی، اتاق 111، کانون کارآفرینی

شماره تماس : 38806809-051

نمابر : 982189787824+