ورود ثبت

نام کاربری
رمز عبور*
به خاطر بسپار
  • برای ورود، از همان نام کاربری و کلمه رمز مربوط به پورتال دانشگاه فردوسی مشهد استفاده نمایید.

ایجاد حساب

پر کردن فیلدهای ستاره دار الزامی است.
نام کاربری
رمز عبور*
تکرار رمز*
ایمیل*
تکرار ایمیل*

تاريخچه :

تلاش براي احياي معماري اسلامي سنتي-بومي ايران با تاكيد بر به كارگيري تكنولوژي معاصر بوده كه با توجه به نيازهاي جسمي و روحي ، آرامش و راحتي را براي انسان به همراه داشته و به تبع آن كوشش در جهت رسيدن به شهري منطبق بر الگوهاي ايراني – اسلامي در هدف مسئولان و متخصصان عرصه معماري و شهرسازي كشور بوده است.

تحقق اين هدف، به تربيت نيروهاي متخصص و ماهر در رشته هاي معماري و شهرسازي نياز دارد. از اين رو، دانشگاه فردوسي، از يك سو به عنوان بزرگترين مركز دانشگاهي شرق كشور و از سوي ديگر، واقع شدن در بزرگترين كلان شهر جهان اسلام، اين مهم را از سال ها پيش در اولويت برنامه‍‌ خود قرارداده بود كه سر انجام با تلاش دلسوزانه مسئولان و متخصصان معماري و شهرسازي خراسان، در مهرماه سال ۱۳۸۴موفق به تاسيس دانشكده معماري و شهرسازي گرديد.

دانشكده معماري و شهرسازي در سال ۱۳۸۴ با پذيرش ۷۱ دانشجوي دختر و پسر در دوره شبانه آغاز به كار كرد و در حال حاضر با داشتن بیش از ۴۰۰دانشجوي دختر و پسر در دوره هاي روزانه و شبانه در دو گروه معماري و شهرسازي به كار خود ادامه مي دهد.

در حال حاضر، با گذشت حدود ۹سال  از عمر دانشكده، تعداد اعضاي ﻫﯿﺋت علمي تمام وقت دانشكده به ۸ نفر رسيده است و بيش از ۲۰ نفر عضو ﻫﯿﺋت علمي پاره وقت و حق التدريس از استادان دانشگاههاي معتبر کشور در اين دانشكده مشغول به تدريس اند .

ساختمان تازه تاسیس این دانشكده با مساحتي بالغ بر ۷۰۰۰مترمربع در پرديس دانشگاه فردوسي مشهد به بهره برداري رسيده است. اين ساختمان داراي ۸ آتليه،۴ كلاس تئوري، ۲ كارگاه نجاری و ساخت و امكاناتي مانند كتابخانه، سالن مطالعه، آرشيو، سايت، واحد سمعي بصري، دفتر فني، دفتر آموزشهای آزاد و ديگر فضاهاي لازم اداری است .

از چشم اندازهاي آينده اين دانشكده مي توان به جذب ﻫﯿﺋت علمي مجرب، ايجاد دوره هاي تحصيلات تكميلي، افزايش فضاهاي آموزشي و پژوهشي و ايجاد مركز پژوهشي معماري و شهرسازي اشاره كرد .

ریاست دانشکده معماری، شهرسازی و هنر اسلامی :

نام و نام خانوادگی :
مرتبه علمی :
دانشیار

معاونت دانشکده معماری، شهرسازی و هنر اسلامی :

taheri
نام و نام خانوادگی :
دکتر جعفر طاهری
مرتبه علمی :
استاد یار

مدیر گروه معماری و شهر سازی :

دکتر حسین معروفی

مدیران اجرایی اسبق دانشکده معماری, شهرسازی و هنر اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد

مرتبه علمی

سمت

دوران تصدی

دکتر حسن حاج کاظمی

استاد

دکتر احمد شوشتری

مدیر کمیته معماری

دکتر فرهاد کریمانی

مدیر کمیته شهرسازی

دکتر اکرم حسینی

مدیر گروه معماری و شهرسازی

دکتر هاشم شریعتمدار

دانشیار

معاونت دانشکده

دکتر جعفر طاهری

مدیر گروه معماری و شهرسازی

سايت رايانه :

سايت رايانه دانشكده با بهره گيري از بهترين سخت افزار هاي روز استفاده از تمامي نرم افزارهاي گرافيكي را براي دانشجويان فراهم كرده، همچنين اين سايت و ديگر قسمت هاي دانشكده با استفاده از بستر و تجهيزات شبكه اي پر سرعت (1Gbps ) موجبات دسترسي به شبكه هاي اينترانت دانشگاه فردوسي و اينترنت را مهيا كرده است، علاوه بر اين خدمات شبكه بيسيم در تمام دانشكده قابل دستيابي است .

رشته هاي تحصيلي موجود در دانشكده :

نام رشته

مقاطع

مهندسي شهرسازي

كارشناسي

مهندسي معماري

كارشناسي , کارشناسی ارشد

تعداد 113 نفر از دانشجویان این دانشکده فارغ التحصیل و تعداد 30 نفر فقط در دانشگاههای دولتی در مقطع کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل می باشند.

دانشجویان این دانشکده در طول تحصیل به بازدیدهای علمی یک روزه و چند روزه می روند چرا که بازدید از آثار باستانی و بناهای تاریخ جزء سرفصل دروس ایشان می باشند.

تاکنون همایش هایی از جمله همایش خانه های ایرانی در سال 88 و بررسی راه حل های معاصر سازی مشارکتی در در شرایط ایران امروز با محوریت محله آبکو مشهد در سال 90 نیز در این دانشکده برپا شده است. دانشجویان این دانشکده با شرکت در جشنواره حرکت در سال تحصیلی 87-88 در زمینه ترویج مورد تقدیر قرار گرفته و انجمن علمی برتر معرفی گردید.

پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد نیز به تصویب شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه رسیده است که در حال حاضر دانشجویان کارشناسی ارشد در رشته معماری در حال تحصیل می باشند.

شما اینجا هستید: Home درباره دانشکده تاریخچه